Csapatunk vasárnap Dunaújvárosba, az Acélbikák otthonába látogatott. Előző nap a DEAC csapatát fogadták a hazaiak, ahol kiemelkedő játékkal sikerült a győzelmet megszerezniük, így tudtuk, hogy ránk sem vár könnyű mérkőzés.

Az első harmadban – bár mindkét oldalon voltak helyzetek – egyik csapat sem tudta gólra váltani emberelőnyös szakaszait, így 0:0-ás állással fordultunk a második játékrészre.

A szünet után szintén megvoltak a lehetőségeink (a harmad felénél kettős emberelőnyben is játszhattunk), mégsem sikerült ezeket kihasználni, sőt Németh góljával a Bikák szerezték meg a vezetést. Szerencsére nem sokkal később csapatkapitányunk, Turbucz Martin jó helyzetfelismerésének köszönhetően megszereztük az egyenlítő gólt.

A 3. harmad közepén ismét a dunaújvárosiak voltak eredményesek, Németh ismét betalált, megszerezve a vezetést. Nagyon úgy tűnt, hogy a rendes játékidőben a hazaiaké lesz a győzelem, de kevesebb mint másfél perccel a vége előtt, emberhátrányos kontrából Czakó Barna megszerezte az egyenlítő találatunkat! A hátralévő időben már nem változott az eredmény, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban egyik csapat sem tudott gólt lőni, így az idényben először állhattunk fel büntetőlövésekre. Itt érződött a rutin hiánya, egyszer sem sikerült bevennünk a hazaiak kapuját, míg a túloldalt ketten is eredményesek voltak.

Nehéz mérkőzés után sikerült elhozni az 1 pontot, a küzdőszellemre igazán nem lehetett panasz. Hajrá ETO!

Dunaújvárosi Acélbikák vs UNI GYŐR ETO HC : 3 – 2 (bü.)

Gólszerzők:
#88 Turbucz Martin, #77 Czakó Barna (ETO)
#16 Németh Péter Mihály (2) (DAB)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

Erre számítottunk, egy nagyon keményen dolgozó DAB-ra, mely foggal-körömmel tartja az eredményt és a kapu előtti területet. A kapu előtti munkánk hagyott némi kívánni valót maga után, de igazából a lövéseink, helyzeteink megvoltak, de a végén hiányzott a gyilkos ösztön, de örülünk az egy pontnak, ami a végelszámolásnál még nagyon sokat számíthat.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a mérkőzés gólösszefoglalója is: