Erste Liga Matiné keretében látogathattak ki kicsik és nagyok vasárnap délután a Nemak Jégcsarnokba. A Magyar Jégkorong Szövetség és az Erste Bank közös családi napján rengeteg program várta a szurkolókat a délután fő „attrakciója” pedig az UNI GYŐR ETO HCCorona Brasov Wolves mérkőzés volt.

Az első harmadban nem sikerült megtalálnunk a ritmust, többet és veszélyesebben támadott a Brassó, ami meg is hozta az eredményt, Kovács és Bors találatával 2 gólos előnnyel mehetett szünetre a vendég csapat.. (0-2)

A második játékrész sajnos egy „rövidzárlattal” indult, az első percben két gólt is kaptunk, Valchar és Kovács révén, egy kapuscserét követően (Tóth » Sági), viszont 10 másodpercet kellett csak várni az első győri találatra, Turbucz helyezkedett nagyon jól és találta meg a rést a brassói kapun. Innentől érezhetően magasabb fokozatra kapcsoltak a fiúk, de több gól nem született ebben a harmadban. (1-4)

Jól kezdtük az utolsó harmadot, a második percben ismét Turbucz volt eredményes, de szinte azonnal jött a válasz, 15 másodperc sem telt el és Machala növelte ismét 3-ra a vendégek előnyét. A 45. percben Szalma góljának örülhetett a közönség, de 10 perccel később Kovács belőtte 3. gólját is, beállítva a végeredményt (3-6)

Dinamikus, néhol rapszodikus mérkőzést láthattunk, de a várt áttörést nem sikerült elérnünk . Hajrá ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs Corona Brasov Wolves: 3 – 6 (EL119)

Gólszerzők:
#88 Turbucz Martin (2), #9 Szalma Zsolt (ETO)
#91 Kovács (3), #12 Bors, #22 Valchar, #83 Machala (Brassó)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

Nincs könnyű mérkőzést és úgy érzem ezt magunknak tettük nehézzé. 21 percig nem játszottuk azt, amit kellene, utána azért, mert kellett menni az eredmény után, azért nem tudtuk azt játszani. Sokkal jobban kinyíltunk, kicsit ráment a védekezésünkre, de pont azzal volt az első 21 percben is a probléma, nem a tőlünk megszokott szezon eleji masszív védekezést láthattuk és ez megbosszulta magát, megbélyegezte az egész végeredményt. Nyugodtnak kell maradnunk az egyéni hibák esetén is, ha csak a stresszt visszük a cserepadra, az a játékban is visszaütközik és sokkal inkább az ellenkezője fog elsülni, mint amit szeretnénk vele. Az utolsó 39 percre mondhatjuk azt, hogy pozitív, bár kaptunk 2 gólt, de rengeteget tettünk azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a mérkőzés gólösszefoglalója is: