Az elmúlt hétvégét erdélyi túrán töltötte az UNI GYŐR ETO HC csapata, a Csíkszereda, a Brassó és a Gyergyó vendégeiként léphettünkk jégre. Pontot sajnos nem sikerült szereznünk a 3 mérkőzésen, de voltak biztató pillanatok is a 4 nap során.


2021.11.19.
Sport Club Csíkszereda vs UNI GYŐR ETO HC :
3 – 2 

Gólszerzők:
#16 Páterka Bence, #49 Schmál Kristóf (ETO)
#10 Becze, #20 Fodor, #17 Sofron (Csíkszereda)

Sikerült meglepnünk egy gyors góllal a mérkőzés elején a hazaiakat Páterka találatával, de már az első harmadban jött az egyenlítő gól és egy újabbal a vezetést is megszerezték. Az egész mérkőzés alatt nagy nyomást helyezett a Csíkszereda a kapunkra, a 2. harmadban Sofron góljával már kettővel vezettek, amire Schmál még tudott reagálni, de a 3. játékrész egyik fél részéről sem hozott gólokat, így maradt a 3:2-es végeredmény.

Ladányi Balázs vezetőedző gondolatai a mérkőzésről:

Az első két harmadban a védekezésünk dominált, mivel az ellenfél nem sok esélyt adott támadni. A végén, amikor kezdtek fáradni, akkor kicsit megélénkültünk és jöttek a helyzeteink is. Lehoztuk a kapust, de egyenlíteni már nem tudtunk. Nem vagyunk egy súlycsoportban a Csíkszeredával, de szoros mérkőzéseink voltak eddig és pontot is tudtunk már szerezni ellenük. Összességében jó úton haladunk.


2021.11.20.
Corona Brasov Wolves vs UNI GYŐR ETO HC :
6 – 1 

Gólszerzők:
#18 Madácsi Benedek (ETO)
#26 Williams, #17 Borisenko, #40 Huard, #77 Molnár, #7 Rasulov, #93 Gliga (Brassó)

Ezt a mérkőzést teljes egészében a Brassó uralta, az első harmadban még sikerült megszereznünk Williams gólja után az egyenlítést Madácsi találatával, de már az első pihenőre is brassói vezetéssel mehettünk le, a mérkőzés további szakaszában pedig már csak a hazaiak voltak eredményesek.

Ladányi Balázs vezetőedző gondolatai a mérkőzésről:

Nem volt kérdés, ki volt a jobb csapat ma a jégen. Egyetlen rövid periódust sem tudnék kiemelni, amikor ma jobbak lettünk volna, mint a Brassó, annyi hibával, amit ma elkövettünk, ebben a ligában nem lehet mérkőzést nyerni. Teljes fordulatot kell vennünk a következő mérkőzésre, különben az is ilyen csúnyán fog végződni. Semmi energiánk és ezzel semmi esélyünk sem volt ma. Gratulálok a Brassónak.


2021.11.22.
Gyergyói HK vs UNI GYŐR ETO HC :
4 – 2 

Gólszerzők:
#88 Turbucz Martin, #34 Bukor Rajmund (ETO)
#68 Császár, #70 Orban (2), #91 Bodó (Gyergyó)

Itt is sikerült egy nagyon gyors, első perces találattal megzavarni a Gyergyó védelmét Turbucz góljával és még az első harmadban sikerült 2-re növelnünk előnyünket Bukor találatával, így bizakodva mehettünk a szünetre. A találkozó további részében viszont győzött a hazaiak rutinja és erős védekezés mellett a második és harmadik játékrészben is 2-2 gólt szerezve, stabil játékkal állították be a 4:2-es végeredményt.

Ladányi Balázs vezetőedző gondolatai a mérkőzésről:

Ugyanaz volt a forgatókönyv, mint a hazai meccsünkön, 2:0-ra megléptünk, de aztán ledolgozta hátrányát a Gyergyó. Ami a legnagyobb változás volt és aminek lehet örülni, hogy a Brassó elleni nagyon gyenge teljesítményünk után egy ilyennel rukkoltunk elő, tudtunk váltani egy nap alatt és helyre tenni a fejeket. A mi oldalunkon buta hibákból kaptuk a gólokat, de megérdemelte a Gyergyó, több helyzetet dolgozott ki, sokall több támadást alakított ki. Gratulálok a Gyergyónak, nekünk fel kell emelni a fejünket és menni tovább.

Sport Club Csíkszereda vs UNI GYŐR ETO HC

Corona Brasov Wolves vs UNI GYŐR ETO HC

Gyergyói HK vs UNI GYŐR ETO HC