Hazai pályán fogadtuk vasárnap a MAC HKB Újbuda együttesét. Előzetesen is kemény mérkőzésre számítottunk, ami be is igazolódott.

A MAC kezdett jobban, az első harmadban 2 gólos előnyre tudott szert tenni. A második harmadban óriási küzdőszellemben léptünk a jégre, folyamatosan támadtuk az ellenfél kapuját, de nem sikerült gólra váltanunk az igyekezetet.

A harmadik harmad kifejezetten jól indult, Kmec Dusan találatával feljöttünk egy gólra. Itt viszont megtört a lendület és a vendégcsapat két gyors góllal válaszolt, majd a harmad végén még egy góllal beállította az 1:5-ös végeredményt.

Kemény, küzdelmes mérkőzést láthatott a hazai közönség,

UNI GYŐR ETO HC – MAC HKB Újbuda: 1 – 5

Gólszerzők:
#6 Kmec Dusan (ETO),
#93 Djumic Mirko, #24 Stevens Marc Austin, #39 Izacky Jakub, #67 Molnár Bálint, #27 Ritter Zalán (MAC)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

A  helyzetkihasználásunk nem volt magas szinten, nem tudtuk elégszer átlőni az ellenfél kapusát. A végén, amikor kellett volna hajtanunk azért, hogy visszajöjjünk és egalizáljunk, akkor kaptunk egy abszolút felesleges kiállítást 60 méterre a saját kapunktól, amit értelemszerűen meg is kaptunk. Onnantól kezdve megtörtünk, vagy lenulláztuk magunkat, kaptunk még kettőt, de úgy érzem, hogy nagyon sokat tettünk ma a győzelemért. Van mire építenünk, van miből merítenünk a mai meccsen. Ha tényleg nem az eredményre koncentrálunk, akkor a csapat teljesítményével elégedett lehetek. Ezeket az apróságokat kell kivennünk a játékból, hogy nagy csapatok ellen is eredményesek tudjunk lenni. Értelemszerűen a túloldalon sokkal több volt a tapasztalat, hétszer annyi légiósuk, idegenük van mint nekünk. De ettől függetlenül nem változtat a helyzeten.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a gólösszefoglaló is: