A Magyar Kupa első fordulójában csapatunk a DVTK Jegesmedvék vendégeként lépett pályára Miskolcon, november 3-án. A Kupa szabályai szerint ebben a körben egy mérkőzés dönt a továbbjutásról, így kiemelten fontos volt a győzelem megszerzése.

Külön önbizalmat adhatott csapatunknak, hogy a két együttes előző találkozóján (október 22.) meggyőző 8:1-es győzelmet arattunk, igaz hazai pályán.

Sajnos ebből nem sok minden érződött a miskolci jégen: az első és utolsó harmadokat akár kiegyenlített küzdelemnek is értékelhetjük, mindkét csapatnál helyzetekkel, amit a DVTK használt ki egy picivel jobban, az első harmad 9. percében megszerzett góljával.

A második harmad döntötte el a mérkőzést, egy teljes harmadig tartó „rövidzárlatnak” köszönhetően 6 gólt tudott lőni az ellenfél, ami természetesen megpecsételte a találkozó sorsát és elérhetetlenné tette a továbbjutást a Magyar Kupában.

A teljes képhez mindenképp hozzá tartozik, hogy 5 játékosunk sérülés miatt nem állhatott jégre és a mérkőzésen is újabb 2 játékosunk szenvedett sérülést. Elsődleges feladatunk most, hogy a srácok mihamarabb felépüljenek és ismét teljes erővel állhassunk szemben az újabb kihívásokkal!

DVTK Jegesmedvék vs UNI GYŐR ETO HC: 7 – 0 (Magyar Kupa)

Gólszerzők:
#94 Galajda Zsombor, #8 Galanisz Nikandrosz (2), #86 Lövei Dávid, #7 Kiss Roland, #6 Szirányi Bence, #25 Elgestal Kevin Michael (DVTK)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

Sok jót, sok okosat nem tudok mondani. Valami elszakadt a második harmadban, a második bástyánknak az elvesztésekor. Az elsőt még reggel sikerült a védelemből kipottyantanunk, most megsérült az egyetlen légiósunk is. Ettől megzuhantunk, vagy nem tudjuk, keressük az okát, de hozzá kell tenni, hogy eleve a meccs nem úgy indult, ahogy szerettük volna. Nem volt meg az a 4 sorunk, ami a mi játékunkat jellemzi, és hozza nekünk a lendületünket, ezáltal nem tudtuk a játékunkat játszani és egy nyögvenyelős első harmad után egy még rosszabb második harmad sikerült.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a mérkőzés gólösszefoglalója is: