Hétvégén két közvetlen riválisunkkal is mérkőzést játszottunk: pénteken a DVTK csapatát fogadtuk hazai pályán, míg vasárnap Debrecenbe látogattunk a DEAC otthonába.

Szebben nem is zárhattuk volna az ünnepi hétvégét, Ladányi Balázs együttese mind a két találkozóról elhozta a 3 pontot, mégpedig lehengerlő játékkal.

Jól kezdtük a DVTK elleni mérkőzést a Nemak Jégcsarnokban: Bödök Bence találatával vezetést szereztünk a 6. percben. Itt még rövid időn belül jött a vendégválasz, Hyvarinen góljával egyenlített a DVTK. Az első harmadot Schmál Kristóf góljával 2:1 vezetéssel zártuk. A második játékrész igazi úthenger volt: Schmál, Kmec (2), Vas és Szlama góljaival és Tóth Bazsi hatalmas védéseivel előnyünk már 6 gólra ugrott, amit a 3. játékrészben még egy találattal is tudtunk növelni Bukor Rajmund góljával.

2021. 10. 22. UNI GYŐR ETO HC – DVTK Jegesmedvék: 8 – 1

Gólszerzők:
#32 Bödök, #49 Schmál, #6 Kmec (2), #20 Vas, #4 Szlama, #34 Bukor (ETO)
#5 Hyvarinen (DVTK)

Ladányi Balázs értékelése:

A 8:1 nem tükrözi a mérkőzés teljes képét, az első és a harmadik harmad volt, amire büszkék lehetünk és igazán jól játszottunk. A középső harmadban nagyon jó helyzetben tartott minket a kapusunk és jól használtuk ki a helyzeteinket, de akármilyen furcsán hangzik is, az a harmad nem a mienk volt és ezért nem lehetünk teljesen boldogok, de nem szeretném ha ez negatív szájízt hagyna bárkiben. Az eredmény magáért beszél, de a 3 pont, aminek igazán örülünk, amit akár 6 pontnak is értékelhetünk, mivel egy közvetlen riválist vertünk.

Vasárnap Debrecenben játszottunk, a szezonban először David Musial együttesével. Az első és a második harmad is kiegyenlített küzdelmet hozott, Kmec és Szlama góljaival már 2-re is vezettünk, de Spirko góljával szépített a hazai csapat. A 3. játékrész döntötte el a mérkőzést, Kmec, Majoross és Schmál góljaival 5:1-es, megnyugtató vezetést szereztünk, a debrecenieknek már csak szépítésre futotta az erejükből Novotny góljával.

2021. 10. 24. DEAC – UNI GYŐR ETO HC: 2 – 5

Gólszerzők:
#6 Kmec (2), #49 Schmál, #4 Szlama, #37 Majoross (ETO)
#11 Spirko, #96 Novotny (DEAC)

Ladányi Balázs értékelése:

Az egyik legfontosabb 3 pontunk volt eddig a szezonban, nagyon komoly csapatmunkát tettünk bele. Amikor külső tényezők próbálták megtörni a lendületünket vagy önhibából vagy véletlenül, még az se sikerült. A harmadik harmadra egy nagyon nagy plusz energiákat merítettünk azért, hogy az addig elszenvedett sérelmeket megbosszuljuk. Nagyon jól jöttünk ki a meccsből és csak gratulálni tudok a srácaimnak.

ETO – DVTK galéria + gólösszefoglaló

DEAC – ETO galéria + gólösszefoglaló