Több mint egy hét szünet után léphettek ismét jégre a fiúk és rögtön egy izgalmas mérkőzésre készülhettünk, hazai pályán fogadtuk kedd este az FTC-Telekom csapatát. A két együttes eddig 2 alkalommal találkozott a szezon során, mindkétszer idegenben szorongattuk meg a fővárosi gárdát, de győzelmet eddig nem sikerült kicsikarnunk.

Nagy lelkesedéssel kezdte mindegyik fél a találkozót, helyzeteket és bravúros védéseket is láthatott a közönség az első perctől kezdve. Gól viszont nem született ebben a harmadban.

A második játékrészben tört meg a jég, sikerült kihasználnunk az emberelőnyös játékot és Turbucz találatával megszereztük a vezetést! (1-0) A harmad további részében nagyszerű védekező játékot mutattunk be – komoly helyzeteink mellett -, így előnyben mehettünk pihenőre.

A harmadik harmadban is folytatódott a kőkemény küzdelem, mindenképp ki kell emelni a két kapus (Sági – ETO, Arany – FTC) teljesítményét, akik az egész mérkőzés alatt kiváló teljesítményt mutattak. Az egyre erősödő fővárosi nyomást végül Kärmeniemi távoli találata zárta le, megszerezve az egyenlítő gólt. (1-1) Bár Ladányi Balázs időt kért a harmad vége előtt másfél perccel, de több gól nem született, jöhetett a hosszabbítás. Az extra játékrészben nem sokat kellett a gólra várni, a vendégek rutinja Fowlie lövésével megszerezte a győzelmet és vele a 2 pontot. (1-2)

Nagyot küzdöttek a fiúk és fontos 1 pontot sikerült szereznünk a Fradi ellen. Hajrá ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs FTC-Telekom : 1 – 2 (h.u.)

Gólszerzők:
#88 Turbucz Martin (ETO)
#23 Kärmeniemi, #19 Fowlie (FTC)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

Mindenképp meg kell szépülnie ennek az 1 pontnak. Nem lehetünk telhetetlenek, nagyon nagy volt a nyomás rajtunk egész végig. Ettől függetlenül mindkét oldalon eldőlhetett volna a három pont sorsa is. A hosszabbítás előtt ott volt a kezünkben a lehetőség többször, de mondom nem csak nekünk adódtak helyzeteink. A Fradinak is voltak ordító lehetőségei. Gratulálok a srácaimnak nagyon jól teljesítettek és természetesen a Fradinak is a győzelemért.
Egy hosszabbításos vereség mindig fájó, soha nem jó vesztesen elhagyni a pályát, de ettől függetlenül ez is egy meccs a sok közül, amit magunk mögött kell hagyni. Ha most még annyira nem is tudunk örülni az egy pontnak, azért a Fraditól hoztunk egy pontot egy nagyon jó mérkőzésen. Innentől kezdve nincs semmi más dolgunk, csak menni tovább. Benne voltunk egy rossz hullámban itt a válogatott szünet előtt, ennek a meccsnek, ennek az eredménynek egy lökést kell adni ahhoz, hogy abból kikászálódjunk és jó úton haladjunk tovább.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a mérkőzés gólösszefoglalója is: