A szezonban immár harmadszor találkozott csapatunk a lilák együttesével, előző két mérkőzésünk – bár szoros játékkal – mindkétszer az újpestiek győzelmével végződött.

Az első pár percet mindkét csapat óvatosabban kezdte, igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. A „csendet” mi törtük meg a 7. percben, Madácsi Lövését és Páterka kipattanóra érkezését is hárította még Monostori, de Szalma Zsolti résen volt és megszerezte számunkra a vezetést. 10 perccel később jött az újpesti válasz, Just eresztett meg egy távoli lövést takarásból, Tóth Bazsi már nem tudott reagálni. (1-1)

A második harmadot tökéletesen kezdtük, Szalma Zsolti egy bravúros kapu előtti megmozdulással ismét vezetést szerzett. A 34. percben kettő gólra is sikerült az előnyünket felhozni, egy szép kontratámadást Turbucz fejezett be nagyszerűen. A harmad vége előtt azonban az Újpest megbüntette egy eladott korongunkat és Just találatával egy gólra csökkentette az előnyünket. (3-2)

A 3. harmadban sajnos nem tudtuk megismételni az eddig látott játékot és ezt ki is használta a vendég együttes, a 48. percben Coatta szerezte meg az egyenlítő találatot. Ez lendületet adott az ellenfélnek és szükség volt a védelem teljes erejére, hogy tartani tudjuk az eredményt. 3 perccel a vége előtt kaptunk egy 5 perces kiállítást, de mind ezt a játékrészt, mind a hosszabbítást sikerült kivédekeznünk, nagyrészt emberhátrányban. (3-3)

A büntetőlövéseknél Szalma Zsolti ismét betalált az UTE kapujába, friss igazolásunk, Martin Lendak pedig magabiztosan lőtt 2 gólt is Monostorinak, ezzel eldöntve a találkozó és a 2 pont sorsát.

Szoros mérkőzés, izgalmas mérkőzés volt, melyen sikerült győzedelmeskednünk a tabella 2. helyezettje ellen. Hajrá ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs UTE: 4 – 3 bü. (EL190)

Gólszerzők:
#9 Szalma Zsolt (2), #88 Turbucz Martin (ETO)
#73 Just (2), #9 Coatta (UTE)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

Úgy érzem jól kezdtük a meccset, lehet azt mondani, hogy az első harmadban elég nagy dominanciát mutattunk az Újpest ellen, de nem tudtuk kihasználni úgy a helyzeteinket, ahogy kellett volna. Utána sikerült előnyt szereznünk, de sajnos elherdáltuk fegyelmezetlenségeinkből fakadóan. Felhoztuk őket magunkra és a végén küzdenünk kellett, hogy eljussunk egyáltalán a büntetőkig. A végén kaptunk egy öt perces kiállítást, amit sikerült kivédekeznünk, onnantól kezdve talán lélektanilag mienk volt a meccs, de ez egészen addig, amíg az utolsó büntetőt nem lőttük be, nem derült ki.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a mérkőzés gólösszefoglalója is: