Az Erste Liga pénteki játéknapján a DEAC csapatát fogadtuk a Nemak Jégcsarnokban, készen arra, hogy megismételjük a két együttes előző, debreceni találkozójának jó eredményét.

Sokat javult a játékunk a keddi, Magyar Kupa mérkőzés óta, de az első harmad így is a debrecenieknek sikerült jobban, már a játékrész felénél 2:0-ra vezettek Kuleshov és Mazzag góljaival.

A szünet után friss erővel és önbizalommal jöttünk ki a jégre, a 30. percben ki tudtuk használni kettős emberelőnyünket és Páterka góljával megszereztük a szépítő találatot.

A 3. harmadban is folytatódott a helyzetekkel és mindkét oldalon kőkemény védekezéssel tarkított játék, Tóth Balázs fantasztikus védéseivel egy kettős emberhátrányt is sikerült kivédekeznünk. Kevesebb, mint 5 perccel a vége előtt azonban Klimek távoli bombájával a DEAC újra 2 gólra növelte előnyét és beállította a végeredményt.

Vasárnap Dunaújvárosban, az Acélbikák ellen lesz lehetőségünk javítani. Hajrá ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs DEAC: 1 – 3 

Gólszerzők:
#16 Páterka Bence (ETO)
#13 Kuleshov Vladislav, #71 Mazzag Dániel, #41 Klimek Jordan Matheson (DEAC)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

Az előző Miskolc elleni meccshez képest nagyon sokat javult a játékunk. Sajnos megint meg kellett tanulnunk azt, hogy nem adhatunk oda az ellenfélnek se tíz percet, se ötöt, se egy harmadot. Első harmadban nagyon nehéz helyzetbe kerültünk és onnan nem tudtunk visszajönni eredménybe. Játék képében igen, de ez ma kevés volt, egy góllal a mai meccset nem sikerült megnyernünk.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a mérkőzés gólösszefoglalója is: