Több mint egy hetes „kényszerpihenő”  után léphettek ismét pályára a fiúk péntek este a MAC vendégeként. Tudtuk, hogy kemény mérkőzés lesz, ezt még a rövid felkészülési lehetőség is nehezítette.
Az első harmad nem alakult túl jól a számunkra, Galoha és Djumic góljaival 2 gólos vezetéssel mehettek pihenni a fővárosiak. (2-0)

A második játékrész már biztatóbb képet mutatott, a harmad felénél szemfülesen fogtunk el egy korongot és Madácsi gyönyörű passzát Páterka váltotta gólra. Kicsit több mint 3 perccel a vége előtt viszont Djumic megszerezte második gólját egy távoli, visszafordulós lövéssel, meglepve Ságit is a kapuban. (3-1)

Az utolsó harmadban nem sikerült csökkentenünk a különbséget, 2 perccel a lefújás előtt Ritter ért bele szépen egy távoli lövésbe, ezzel beállítva a végeredményt. (4-1)

Keményen küzdöttek a fiúk, de látszott a kényszerű kihagyás a kezeken. Fel kell állni és menni tovább! Hajrá ETO!

MAC HKB Újbuda vs UNI GYŐR ETO HC: 4 – 1

Gólszerzők:
#16 Páterka Bence  (ETO)
#47 Galoha, #93 Djumic (2), #27 Ritter (MAC)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

Sok betegünk nem volt, csak 2 csíkos tesztek és igazából emiatt nem tudtunk dolgozni semmit. Igazából nem tudtuk, hogy mire számítsunk a meccs előtt így a karosszékből felkészülve, de annak ellenére nem volt annyira rossz, ennyi kihagyás után. Nem a napok száma volt sok, hanem, hogy addig nem sokat lehetett csinálni. Ennek ellenére adtunk egy előnyt az ellenfélnek, illetve ők szereztek egy olyan előnyt, ami után csak rohantunk végig és nem tudtuk annyiszor áttörni a védelmüket, nem tudtunk annyiszor jobb helyzetbe kerülni a kapu előtt, hogy sikerrel járjunk, és visszajöjjünk a meccsbe. Hellyel-közzel úgy éreztem, hogy nagyon könnyű gólokat adtunk, de ettől függetlenül megdolgoztak érte. Van különbség a két csapat között, ez nem vitás. Ma sajnos a munkával nem tudtuk kompenzálni a két csapat közötti különbséget.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a mérkőzés gólösszefoglalója is: