#42

CSATÁR

Csiki Attila

  • Nationality: magyar

  • Date of birth: 1999. 08 .08.

  • Height: 180 cm
  • Weight: 84 kg

Korábbi klubok:
UTE

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:
Az első botomra emlékszem, egy fa Nike Bauer ütő volt, és igen, még megvan, szüleimtől kaptam. Az első pár hétben többet feküdtem a jégen, mint amennyit álltam, és édesapám figyelmeztetett is, ha nem kezdek el korizni, akkor többet nem hoz edzésre. Onnantól kezdve hasítottam a jeget.

A legnagyobb Erste Liga-élményről:
A legelső hazai Erste Liga-meccsem egészen biztosan ide tartozik, amikor a Bécs csapatával játszottunk. örökre szóló élmény volt.

A legemlékezetesebb meccsről:
Az Erste Ligában szintén egy Bécs elleni mérkőzést említenék, talán az volt életem első tévés meccse. A csapatnak is és nekem is nagyon jól ment a játék, szerintem karrierem során eddigi legnagyobb gólomat sikerült megszereznem, ráadásul itt adtam meccs alatt előszőr interjút. Ide sorolnám a szibériai Universiadén játszott mérkőzéseket is. Nagy élmény volt képviselni a magyar színeket az egyetemi válogatottban.

A példaképekről:
A sportban kimondott példaképem nincsen, de vannak természetesen tiszteletre méltó sportolók bőven, így például Cristiano Ronaldo. Ő nem is feltétlenül a sportteljesítménye miatt inspirál engem, hanem például azért, mert jótékonykodásra fordítja azt a rengeteg pénzt, amit a kemény munka árán keres. Akikre viszont felnézek, és a példaképeim, azok egyértelműen a szüleim, nélkülük sem a sportban, sem a civil életeben nem itt tartanék.

Az igazi csapategységről:
Szerencsére erre a kérdésre könnyen tudok választ adni, mivel a mostani csapat 90 százaléka együtt nőtt fel, mindenki ismer mindenkit, bármikor számíthatunk egymásra öltözőn belül és a civil életben is.

A célokról?
Sportolóként szerencsés vagyok, mert azzal tudok pénzt keresni, amit igazán szeretek és szerintem ez a legfontosabb dolog.

A meccsnapról:
Mivel egyetemista vagyok, így minden meccsnap máshogy épül fel számomra. Merthogy van, amikor a reggeli átmozgatás és a meccstalálkozó között még be kell rohanjak iskolába. Általánosságban egy meccsnapom a következőképpen néz ki: reggeli edzés, átmozgatás, utána egy jó ebéd és 30-40 perc pihenés/ alvás. Fejben ilyenkor már meccshangulat van, két órával a meccskezdés előtt pedig érkezünk is a pályára, mentálisan már teljesen felkészült állapotban.

Arról, miben fejlődne a legjobban:
A lehető leghamarabb szeretnék jó döntéseket hozni a jégen, mindezt higgadtan. Ezt kell megtanulnom.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát az ETO meccseire?
Mert a mérkőzések közben családi programok várják a kilátogatókat, illetve azért, mert egy olyan hokimecset figyelhet, amin 60 percen keresztül küzdenek, küzdünk.

A tanulásról:
Jelenleg egyetemista vagyok, a harmadik évemet kezdem a Budapesti Gazdasági Egyetemen, gazdasági informatikus szakon vagyok. A tanulmányaimmal kapcsolatban szeretnék majd elhelyezkedni, mert ezzel olyan munkát is tudok találni, amit a sporttal párhuzamosan is tudok csinálni.

teljes csapat