#81

HÁTVÉD

Kováts Máté

  • Nationality: magyar

  • Date of birth: 1998.01.04.

  • Height: 178 cm
  • Weight: 84 kg

Korábbi klubjai:
UTE, MAC

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:
Az első jégre lépésre nem emlékszem, de az első ütőmre igen, meg is van még, mert eltettem. A szüleimtől kaptam, egy sárga-fekete Bauer hokiütő volt.

A legnagyobb Erste Liga-élményről:
Az első hazai mérkőzésünk, illetve az első megnyert mérkőzés is a legkedvesebb élményeim között van.

A legemlékezetesebb meccsről:
Szerintem sokak úgy vannak vele, hogy az első Erste Ligás-gól az, ami az egyik legemlékezetesebb élményük. Ezzel én is így vagyok, és az egy külön öröm, hogy azon a mérkőzésen hazai pályán tudtunk nyerni.

Arról, kik inspirálják legjobban:
Engem leginkább a saját magam elé kitűzött céljaim tudnak inspirálni, és ezek a célok azok, amik motiválnak nap mint nap.

Az igazi csapategységről:
Szerintem a jó csapategység egyik alapja a jó hangulat az öltözőben. Viszont edzés közben kell egy kis tűz, egy kis versengés, hogy jobban tudjuk húzni egymást.

A szabadidőről:
A szabadidőmet általában valamelyik tóparton vagy folyóparton töltöm, ugyanis nagyon szeretek horgászni. Sokszor ezt egyedül teszem. Ilyenkor tudok a leginkább elgondolkodni és kikapcsolni, viszont nagyon szeretek a haverokkal és barátnőmmel is hosszabb időt a tóparton tölteni, akár több napra kiszakadni a városból.

A legfontosabb célokról:
Rövid távon természetesen az a célom, hogy minél jobb helyezést érjünk el a csapattal. Hosszú távon szeretnék egyre magasabb szinten játszani, magyar bajnok lenni, emellett egy stabil játékos a ligában.

A meccsnapról:
Nálam a meccsnap reggeljei ugyanolyanok, mint egy átlagos napon. Felkelek, reggelizem és megyek edzésre. Az átmozgató edzés után ebédelek, és én szeretek aludni a mérkőzések előtt, ezért, ha tehetem, alszom is egy-két órát. Indulás előtt körülbelül 30-40 perccel megint eszem, így indulok el a csarnokba.

Arról, miben szeretne fejlődni ebben a szezonban:
Leginkább a játékom egyszerűsítésében, mert sokszor választom a nehezebb, bonyolultabb passzokat és megoldásokat.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát az ETO meccseire:
Ha már valaki hokibarát, akkor biztos járt már pár mérkőzésen. A mi csapatunknak elég alacsony az átlagéletkora. Nincs túl sok idős, nagy tapasztalattal, esetleg külföldi múlttal rendelkező játékos, ezért szerintem teljesen más stílusú játékot láthat, aki megnézi egy meccsünket. Emellett pedig végig tudja követni egy fiatal csapat fejlődését is.

A tanulásról:
Az edzői „B”-licensz képzést csináltam a TF-en, de időhiány miatt abbahagytam. Később szeretnék edző lenni, illetve a személyi edző-képzések is érdekelnek.

teljes csapat