#55

KAPUS

Sági Máté

  • Nationality: magyar

  • Date of birth: 2000. 11. 03.

  • Height: 178 cm
  • Weight: 88 kg

Korábbi klubja:
UTE

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:
Igen, emlékszem, 2005-ben léptem először jégre, és mint mindenki, ekkor még játékosként. Első korcsolyámat a szüleimtől kaptam, ami azóta is a jégkorongereklyék között pihen a családi házunkban.

A legnagyobb Erste Liga-élményről:
Mindenképpen az első felnőtt győzelmem a legszebb emlékem. Gyergyószentmiklóson játszottunk, és sikerült 95% feletti védéssel zárnom a meccset. Az akkori boldogságot örökre az emlékeim közé zártam, ez egy plusz motivációt ad a jégkoronghoz, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét.

A legemlékezetesebb meccsről:
17 évesen, amikor még Újpesten játszottam, második számú kapusként lehetőségem volt beállni az akkori bajnok MAC ellen a mérkőzés felére, és első felnőtt meccsemhez képest sikerült jól teljesítenem.

A példaképekről:
A jégkorongban nincsen kifejezett példapépem, megvannak a kedvenc kapusaim, akiktől próbálok minél több dolgot elsajátítani. A mindennapokban a szüleim a példaképeim, mert kemény munka mellett mindig volt erejük időt keríteni arra, hogy mindenben segítsenek, a sportban és a magánéletben is.

Az igazi csapategységről:
Az igazi csapategység az, amikor mindenki kiáll a másikért, segítünk egymásnak, jó a hangulat, de persze a szórakozás nem megy a munka rovására.

A legfőbb célokról:
Rövid távon az, hogy az idei szezon minél jobban sikerüljön, a lehető legjobban tudjam segíteni a csapatot a playoffba jutáshoz. Hosszú távon pedig az a célom, hogy külföldön sikeres játékos legyek.

A meccsnapról:
Reggel edzés, és miután hazaérek, mindenképp lefekszek aludni egy órát. Szeretek a találkozó előtt már fél órával a pályára érkezni, átnézem a dolgaimat, bepászkázom a botomat. Szikrával, a fizioterapeutánkkal van egy labdás játékunk, amit minden meccs előtt lejátszunk.

Arról, miben szeretne fejlődni ebben a szezonban:
Jobban oda kell figyelnem a bemelegítésre/levezetésre, sokkal fontosabbak, mint azt eddig gondoltam.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát az ETO meccseire:
Azon kívül, hogy láthat egy fiatal csapatot küzdeni minden meccsen, jó programok vannak a szünetekben, amik szórakoztatják a nézőket.

A tanulásról:
A Budapesti Corvinus Egyetemen tanulok kereskedelem és marketinget, ennek elvégzése után szeretnék a hoki mellett ezzel is foglalkozni.

Teljes csapat