#49

CSATÁR

Schmál Kristóf

  • Nationality: magyar

  • Date of birth: 1995. 07 .09.

  • Height: 180 cm
  • Weight: 88 kg

Korábbi klubjai:
MAC, UTE

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:
Természetesen emlékszem minden momentumára, amikor elkezdtem jégkorongozni. A MAC-nál játszottam szuperminiben, Tarnai Gergőtől kaptam az első korcsolyámat és az első ütőmet is. Sajnos a korcsolyám márkájára nem emlékszem, de cserében az ütőre igen, hiszen első edzés után el is hagytam (egy fa Nike ütő volt).

A legnagyobb Erste Liga-élményről:
Nekem két legnagyobb élményem van a vasasos éveimből: az egyik amikor megszereztük az első győzelmünket a csapattal a Hokiklub Budapest ellen, a másik amikor az első szezon második felében elindultunk egy olyan úton, hogy mindegyik meccsünkön már pontot, pontokat tudtunk szerezni és nem alárendelt szerepet játszottunk.

A legemlékezetesebb meccsről:
Winter Classic, egyértelműen. A Városligetben játszani a Hősök tere és a Vajdahunyad vára között úgy, hogy ráadásul teljesen tele volt a lelátó, hatalmas élmény volt. Ráadásul a MAC-cal legyőztük az akkori legnagyobb riválist, a Miskolcot.

A példaképekről:
Nekem Nagymamám és Nagypapám két LEGESLEGNAGYOBB példaképem. A jégkorongban és a mindennapokban a legjobb barátom, Nagy Krisztián az, akinek a családomon kívül adok a szavára és inspirál, az élet minden területén. A kedvenc játékosom sajnos már nem jégkorongozik, Rick Nashnek hívják, kiskoromban rengeteg videót néztem róla, ahogy korcsolyázik, ahogy lő és amilyen a játékstílusa. Próbáltam tudatosan beépíteni a saját játékstílusomba azokat az elemeket, amiket tőle láttam.

Az igazi csapategységről:
Számomra ez azt jelenti, hogy mindenki egytől egyig kiáll a másikért, segíti a másikat, hogy minden nap jobb játékos és ember lehessen.

A legfőbb célokról:
Rövid távú célom idén, hogy bekerüljünk a rájátszásba, hogy javítsak a statisztikámon minden egyes részletében, hosszú távú célom pedig megnyerni az Erste ligát és felhúzni a válogatott mezt.

A meccsnapról:
A meccsnap számomra ünnepnap, reggel csak egy átmozgató edzésünk van, egy tartalmas ebéd, kis pihenés, majd irány a pálya, ahol egyből bedugom a fülembe a zenét és teljesen kizárom a külvilágot. Csak arra koncentrálok, hogy amikor bedobják a jégre a korongot, én teljesen készen álljak, és ami tőlem telik, mindent kitegyek a jégre.

Arról, miben szeretne fejlődni ebben a szezonban:
Szeretném fejleszteni a bottechnikámat és a robbanékonyságamat.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát az ETO meccseire?
Mert olyan srácokat fognak látni a jégen, akik az első perctől az utolsó percig, vért izzadnak a pályán és győzelemre éhesek.

A tanulásról:
Tanulok a jégkorongon kívül, turizmus-vendéglátás szakon vagyok az egyetemen. Ha majd egyszer abbahagyom a jégkorongot, szeretnék szállodákban dolgozni, mint menedzser, hosszabb távú célom, hogy vezessek is egy szállodát vagy szállodákat. Illetve terveim között szerepel a legjobb barátommal egy közös vállalkozásnak az elindítása. Miután kedvesem elvégzi a fogorvosi egyetemet, vele is szeretnék egy közös családi vállalkozást elindítani.

teljes csapat