#9

CSATÁR

Szalma Zsolt

  • Nationality: magyar

  • Date of birth: 1999. 03 .15.

  • Height: 180 cm
  • Weight: 100 kg

Korábbi klubja:
UTE

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:
Az első korcsolyámat és botomat is a szüleimtől kaptam, és ha jól emlékszem, mindkettő megvan még otthon. A korcsolyám hasonló típusú volt, mint a mostani, csak sokkal régebbi, az ütőm pedig egy fa Jofa volt. Első jégre lépesem egy óvodai korcsolyázáson történt, ezután hívott le hokisulira Újpestre Keszthely Miki bácsi.

A legnagyobb Erste Liga-élményről:
A legnagyobb élményem a tavaly szezonból adódik, amikor 0-3-ról sikerült visszajönnünk a Fehérvár ellen és aztán büntetőkkel nyerni.

A legemlékezetesebb meccsről:
Kettőt is említenék: az egyik az előző, Fehérvár elleni 0-3-ról megnyert meccs, a másik pedig még az Újpesttel egy Magyar Kupa-döntő a Miskolc ellen, ahol telt házas meccsen játszhattam végig. Sajnos megnyerni nem sikerült azt a döntőt, de elképesztő érzés volt annyi ember előtt játszani.

A példaképekről:
Alapvetően a mostani jégkorongban nincs kifejezett példaképem, napi szinten nézek NHL-t, onnan próbálok ellesni trükköket, mozdulatokat. Inspirálni leginkább a családom, szüleim és barátaim szoktak. Mindig mondták nekem, hogy maradjak türelmes, dolgozzak tovább keményen, mert kifizetődik.

Az igazi csapategységről:
Számomra a legfontosabb, hogy egy csapaton belül mindenkinek ugyanaz legyen a célja, ugyanabba az irányba menjen mindenki. Az öltözőben mindennek megvan a helye, legyen jó hangulat, de persze amikor munka van vagy meccs, mindenki koncentráljon a saját feladatára profi módon.

A legfőbb célokról:
A rövid távú célom egyértelműen a rájátszásba kerülés az idei szezonban. Hosszú távú pedig minél előbb bemutatkoznék a felnőtt válogatottban.

A meccsnapról:
Nem igazán van különösebb rituálém. A reggeli átmozgató edzés után egy jó ebéd jön, aztán csendes pihi, kis szundi. Közvetlenül a meccs előtt botjaimat újrapászkázom, és egész nap a saját zenéimet szoktam hallgatni.

Arról, miben szeretne fejlődni ebben a szezonban:
Mindenképp szeretnék fejlődni mentálisan, hogy bármi történik a meccsen, tudjam játszani a saját és az edzők által elvárt játékot. Emellett továbbfejleszteni minden más testi és ügyességi készségemet.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát az ETO meccseire?
Azért, mert egy fiatalos, lendületes és az utolsókig küzdeni próbáló csapatot nézhetnek meg, amelyik bármikor tud meglepetést okozni bárkinek.

A tanulásról:
Tavaly elvégeztem egy edzői továbbképzést, ezzel szeretnék majd foglalkozni a közeli és a távoli jövőben is.

teljes csapat