#4

CSATÁR

Szlama Dániel

  • Nationality: magyar

  • Date of birth: 1997.10.05.

  • Height: 186 cm
  • Weight: 93 kg

Korábbi klubja:
UTE

Az első korcsolyáról, az első botról, az első jégre lépésről:
Az első korcsolyám egy szürke műanyag csatos korcsolya volt, az első hokis korimat csak 10 évesen kaptam. Az első botomra nem emlékszem, de a legmeghatározóbb élményem az volt az ütőimmel kapcsolatban, amikor U16-ban megkaptam azt az ütőt, amiért hónapok óta könyörögtem, hogy aztán az első edzésen nekiessem a palánknak és eltörjem. A szüleim akkor fogadták meg, hogy sosem vesznek többet nekem olyan drága ütőt.

A legnagyobb Erste Liga-élményről:
Talán az, amikor a tavalyi szezonban hazai pályán sikerült legyőznünk az Újpestet büntetőkkel és a végén két belőtt büntetővel is hozzá tudtam járulni a csapat sikeréhez.

A legemlékezetesebb meccsről:
Amikor a juniorbajnokságban a Salzburg ellen játszottunk a rájátszásban, egy mérkőzést már nyertünk idegenben és hazai jégen szerettük volna eldönteni a párharcot. Sikerült 2-1-re nyernünk, ami a továbbjutásunkat jelentette. Ezen a meccsen sikerült kétszer is betalálnom.

A példaképekről:
Egyértelműen a szüleim inspiráltak a leginkább, nélkülük már rég abbahagytam volna a jégkorongot, még ha annyira nem is értenek ehhez a sportághoz. Gyakran másként látjuk a dolgokat, ők tanították meg, hogy ne adjam fel a céljaimat és küzdjek értük.

Az igazi csapategységről:
Szerintem akkor mutatkozik meg igazán a jó a csapategység, ha éppen valakinek nem megy. Ha ekkor nem még lejjebb rántják, hanem pozitív szavakkal segítik és kiemelik a gödörből az embert, jó csapatban érezheti magát.

A legfőbb célokról:
Rövid távon talán az a legfőbb célom, hogy az előttünk álló szezonban egyenletesen jó teljesítményt tudjak nyújtani, minél kisebbek legyenek a hullámvölgyek. Hosszú távon pedig, hogy a fejlesztésre szoruló területeimet felzárkóztassam és kihozzam a testemből a legmagasabb teljesítményt a lehető leghosszabb ideig.

A meccsnapról:
Általában 8 körül felkelek, egy reggelit követően elmegyek az átmozgató edzésre, hazaérve délután általában ledőlök pihenni egy kicsit, az uzsonna után pedig indulás a pálya.

Arról, miért jöjjön ki egy hokibarát az ETO meccseire:
Mert bár nem tartozunk a legmagasabban jegyzett csapatok közé, legtöbbször nem mi lépünk esélyesebbként a jégre, mindent megteszünk azért, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát.

A tanulásról:
Ebben az évben fejeztem be tanulmányaimat a Testnevelési Egyetemen, mint testnevelő-edző. Profi pályafutásomat követően szeretnék tovább tevékenykedni a jégkorongban vagy épp a konditeremben, mint személyi edző.

teljes csapat