Július 1-től kiemelt régiós alközpontként működik majd az akadémiai rendszerben a Győri ETO Hockey Club.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága arról értesített bennünket, hogy az akadémiai pályázatunk alapján a következő hónaptól kiemelt régiós alközpontként támogatja az egyesületünk sportszakmai működését. A tavaly december végén megjelent kormányrendelet alapján a jégkorongban legfeljebb 8 jégkorong akadémia jöhet létre a jövőben. A Magyar Jégkorongszövetség honlapján olvasható friss információk szerint 4 egyesület kapta meg az állami sportakadémia címet, amelyek a következők:

  • Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia
  • Budapest Jégkorong Akadémia (MAC és KMH közösen pályázott)
  • DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia
  • UTE Jégkorong Akadémia

A sportakadémiai rendszer módszertani központja a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lesz.

Mindezek mellett kiemelt régiós alközpontként került be az akadémiai rendszerbe a Győri ETO Hockey Club Sportegyesület és a DEAC Jégkorong Akadémia. Utóbbi a keleti régió alközpontja lett, a mi egyesületünk pedig nyugaton tölti be ezt a funkciót. A Győri ETO HC Sportegyesületnek ez mindenképpen komoly és pozitív visszajelzés és elismerés.

Tudomásunk szerint 12 jelentkező adott be sportakadémiai pályázatot és jól látszik, hogy több, nagy múltú sportegyesület nem került be az akadémiai rendszerbe. Az ETO az egyedüli olyan egyesület, amelynek jelenleg nincs felnőtt profi csapata a támogatottak között.

„Szakmai munkánk és klubunk talán eddigi legnagyobb szakmai elismerése, hogy a sportirányítás, az állami sportakadémia rendszer részeként műkö, regionális kiemelt központként számít a jövőben a klubunkra. A Győri ETO HC vezetése ezúton is szeretné megköszönni a segítségét mindenkinek, aki az elmúlt években, évtizedekben segítette klubunkat, sportágépítő munkánkat. A jövőben is azon dolgozunk, hogy ez a fejlődési pálya töretlen legyen. Az utánpótlás még komolyabb szakmai alapokon nyugvó, fenntartható fejlesztése mellett szeretnénk, ha mihamarabb állandó Erste Ligás csapat játszana a győri Nemak Jégcsarnokban és törekszünk arra, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon adhassunk otthont Győrben 2022. januárjában az U18-as női divízió 1/a világbajnokságnak, valamint minél több jeges sporteseményt hozzunk Győrbe a jövőben is.” – nyilatkozta Nagy Ákos klubmenedzser.

Hajrá ETO!

Győr, 2021.06.16.