Immár harmadszor találkozott csapatunk ebben a szezonban a tavalyi címvédővel és az előző mérkőzések szoros eredményei után joggal bizakodhattunk egy pörgős, izgalmas találkozóban.

Jól sikerült számunkra a kezdés, egy emberelőnyös helyzetet kihasználva, Vas góljával megszereztük a vezetést a 14. percben, de az öröm nem tartott sokáig, alig több mint 1 perccel később Skachkov találatával egyenlített a Csíkszereda. A harmadban több gól már nem született, egyenlő állással mehettek első pihenőjükre a csapatok. (1-1)

A második harmad első fele jobban sikerült a vendégeknek, ismét Skachkov volt eredményes, de erre még megvolt az ellenszerünk, Madácsi szemfüles góljával egyenlítettünk. Nem tartott sokáig az öröm, másfél perccel a harmad vége előtt Salló megszerezte az újabb vezető gólt az erdélyi csapatnak. (2-3)

A 3. harmad sajnos rosszul kezdődött számunkra, 5 percen belül két gólt is kaptunk Rokaly és Láday révén. Ennek ellenére nem adtuk fel, küzdöttek a fiúk és Bukor találatával az 52. percben szépítettünk. A játék hátralevő részében nem sikerült feltörni a vendégek védelmét, az utolsó percben üres kapus taktikával is próbálkoztunk, de ebből csak a Csíkszereda tudott eredményes lenni, fél perccel a vége előtt Rokaly gurította az üres kapuba a korongot, beállítva a végeredményt. (3-6)

Szép küzdelem volt a címvédő és tabellavezető ellen. Hajrá ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs Sport Club Csíkszereda: 3 – 6 (EL112)

Gólszerzők:
#20 Vas Márk, #18 Madácsi Benedek, #34 Bukor Rajmund (ETO)
#25 Skachkov (2), #55 Salló, #96 Rokaly (2), #93 Láday (Csíkszereda)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

Nem egyszerű fenntartani a motivációt, fokozatosan fáradunk, nem vagyunk túl sokan, főleg a védelemben. De megyünk igazából, úgy gondolom 2 harmadig tudtuk tartani a lépést, ha a helyzetek kihasználásban és kapura lövésekben nem is, de legalább közel voltunk az ellenfelünkhöz. Volt sokszor olyan érzésem, hogy könnyű helyzeteket, könnyű gólokat adtunk nekik. Értelemszerűen technikailag nem vagyunk túl közel a Csíkszeredához, náluk nagyágyúk vannak, nálunk melós és sokszor jó emócióval játszó fiatal srácok. Küzdöttünk a végletekig, ám úgy gondolom, hogy 2-3 góllal kikapni egy Csíkszeredától nem szégyen, főleg hogy a végén próbálkoztunk egy üres kapussal, hátha még közelebb tudunk kerülni. Ez most nem sikerült, de mennünk kell tovább, mert meg kell szakítanunk ezt a szériát.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a mérkőzés gólösszefoglalója is: