2 napjuk volt a fiúknak a vasárnapi DEAC elleni mérkőzés frusztráló eredményén felülkerekedni, kedden ismét hazai pályán léphettek jégre a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Erősen kezdtük az első harmadot és rögtön nagy esélyt kaptunk a gólszerzésre a vendégektől, kettős emberelőny formájában, de nem sikerült élni a lehetőséggel. Sokáig csak helyzetekig sikerült eljutnia mindkét csapatnak, ezt a 15. percben Lendák lövése törte meg, amibe Léránt ért bele nagyszerűen. (1-0)

Mindjárt a második játékrész elején „visszaadtuk” az első harmadban kapott lehetőséget, Nagy kiállítása után technikai hibával (túl sok játékos a jégen), kettős emberhátrányba kerültünk. Szerencsére jó védekezéssel és Tóth kiemelkedő védéseivel sikerült kapott gól nélkül lehozni ezt a szakaszt. A hátrányt hamar előnyre változtattuk, Kováts eresztett meg egy távoli bombát takarásból, amire esélye sem volt Krajcovic-nak reagálni. (2-0)

A harmadik harmadra felpörgött a játék, a vendégek több egymás utáni kiállítást „elértek”, de a mai meccsen nem tudtuk igazán kihasználni emberelőnyös lehetőségeinket, viszont a védekezésünk az egész mérkőzés alatt stabil maradt.

Imponáló védekező játékkal, stabil győzelem született. Hajrá ETO!

UNI GYŐR ETO HC vs Dunaújvárosi Acélbikák : 2 – 0

Gólszerzők:
#44 Léránt René, #81 Kováts Máté (ETO)

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

Ugyanaz az érzésem volt, mint két nappal ezelőtt, kontrolláltuk a mérkőzést, saját játékunkat erőltettük rá az ellenfélre. Talán van némi hiányérzetem a kapura lövéseink miatt, megint lőhettünk volna többet, de ettől függetlenül sikerült kétszer betalálnunk és megőrizni a kapott gól nélküli játékot. Megint csak azt tudom mondani, hogy büszke vagyok a csapatra, mert mindent amit kértünk, megvalósítottak.

Galériánkban válogattunk a meccs legjobb képeiből és megtekinthető a mérkőzés gólösszefoglalója is: