A Győri ETO HC már 2021 szeptemberben elindítja az Erste Ligás jégkorongcsapatát az első osztályú felnőtt bajnokságban!

A csapat szakmai munkáját olyan ismert szakvezetők irányítják majd, mint Ladányi Balázs 227-szeres magyar válogatott játékos, aki jelenleg is a junior válogatott másodedzője, valamint Szuper Levente 98-szoros magyar válogatott kapus, aki ami napig az egyetlen magyar játékos, aki NHL mérkőzésen pályára lépett. Másodedzőként a korábbi győri nevelésű Revák Zoltán állhat fel a padra, aki jelenleg is az U16-os magyar válogatott másodedzője. A játékosok többségét a tavalyi Opten Vasas HC-ből ismert profi jégkorongozók alkotják, akikhez győri tehetségek is csatlakoznak már az augusztusi felkészüléstől. A csapat nem csak a hazai Erste Liga mérkőzéseit játssza majd a Nemak Jégcsarnokban, de teljesen győri kötődéssel és az ETO hagyományainak megfelelően zöld-fehér szívvel és mezben veszi fel a harcot szeptember elejétől.

Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere úgy fogalmazott: a megyeszékhelynek egyre jobb a sportélete, hiszen a következő idényben a jégkorong mellett a labdarúgó, a női kézilabda és vízilabda élvonalban is lesz városi csapat. Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője sporttörténelmi pillanatnak nevezte az élvonalbeli indulást, míg Kara Ákos, a térség másik országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a tavaly szeptemberben átadott jégcsarnok minden igényt ki tud elégíteni.

Szarvas Zoltán a Győri ETO HC Sportegyesület alelnöke úgy fogalmazott, hogy egy ilyen, 3 jégpályát magába foglaló Győri Jégsport Központ nem maradhatott sokáig felnőtt, első osztályú csapat nélkül. Így most méltó rangot kapott a Nemak Jégcsarnok is, amelyben már tavaly, a vírus előtt is népszerű Erste Liga mérkőzéseket láthatott a közönség. Ez egy egész más helyzet, amikor végre a saját győri csapatunkért szurkolhatunk majd – tette hozzá az alelnök.

Szuper Levente bizakodóan látja a felnőtt csapat jövőjét Győrben. Szerinte ez a város, a Győri ETO HC és a Nemak Jégcsarnok is megérdemli, hogy egy ütőképes Erste Ligás csapata legyen. Elmondta, hogy a most érkezett vezetők és ő is hosszú távra terveznek a városban és reményeik szerint a jövőben egyre több győri nevelésű fiatal kerülhet be az általuk irányított felnőtt csapatba.

Ladányi Balázs lesz a csapat vezetőedzője, aki Revák Zoltán másodedző segítségével évek óta részese az Erste Liga küzdelmeinek. Ladányi Balázs a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy akkor lesz hosszú távon is sikeres a Győri ETO Erste Ligában játszó csapata, ha folyamatosan lehetőséget kaphatnak az ETO utánpótlásában nevelkedő játékosok. Ezért is tartja fontosnak az akadémiai pályázaton elnyert Kiemelt Regionális Alközpont címet, mert így garantálható a játékosok minőségi oktatása. Ez is fontos szempont volt, amikor Győrt választották új otthonuknak – tette hozzá Ladányi Balázs.

Az ismert szakvezetők érkezése mellett a sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a győri Széchenyi István Egyetemmel is stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Győri ETO HC Sportegyesület. Ezzel kapcsolatban a Széchenyi Egyetem a következő nyilatkozatot tette:

“A Széchenyi István Egyetem büszke arra, hogy a nemzetközi szintű oktatás és a tudományos kutatás mellett társadalmi felelősségvállalásával is jelentős értéket teremt. Célja, hogy a regionális tudásgazdaság fejlődésének kezdeményezője legyen, miközben aktív szerepet tölt be a térség kulturális, tudományos és sportéletének gazdagításában. Az intézmény ennek szellemében stratégiai együttműködő partnere a Győri ETO HC-nak. A Széchenyi István Egyetemnek az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar felsőoktatási intézményként célja, hogy magas minőséget képviselő márkaként, brandként jelenjen meg a hazai és nemzetközi piacon. A Győri ETO HC-val való együttműködés, a klub Erste Ligában való indulása révén az egyetem brandje tovább erősödik nemcsak Magyarországon, hanem Erdélyben és Szlovákiában is, ami növelheti az onnan az intézménybe jelentkező hallgatók számát, valamint tovább gyarapíthatja a határon átnyúló kapcsolatokat. Emellett a partnerségnek köszönhetően a hallgatók számára kínált színvonalas sportolási lehetőségek tovább bővülnek.” 

A Győri ETO HC a közelmúltban az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságától az akadémiai pályázat alapján Kiemelt Regionális Alközpont minősítést nyert el, amely még hatékonyabban biztosítja majd az utánpótlás kiemelkedő felkészítéséhez szükséges feltételeket. 

A Győri ETO HC Sportegyesület vezetése régóta elkötelezett abban, hogy a több évtizedes, eredményes utánpótlás-nevelés mellett olyan versenyképes felnőtt csapatot üzemeltessen, amelyben később a fiatal, akár győri születésű és nevelésű tehetségek is profi sportolók lehessenek. A cél egyértelműen egy győri, ETO szurkolók szívét is elnyerő, sikeres csapat hosszú távú fenntartása, amely ha eljön az ideje, akkor a bajnoki címért is csatába tudjon indulni.